dinsdag 19 april 2011

Tikkerdetik ...

Een paar ritten geleden hoorde ik voor het eerst een enerverdend tikkend geluid vooraan. Thuis had ik al eens nagekeken of alles nog goed vast zat, maar ik vond nergens iets dat los of niet goed vast zat. Vanmiddag vertrok ik opnieuw en werd tijdens het rijden alsmaar luider. Opnieuw maar langs m'n fietsenmaker gereden. Die kon uiteraard niet meteen zeggen waar ik moest zoeken en jammer genoeg kan hij niet met de Lowracer rijden, anders was de oorzaak waarschijnlijk meteen achterhaald. 

Daar toch maar een inbussleutel ter hand genomen en toen ik één van de pedalen wilde aandraaien, hoorde ik een gekraak. Bij de andere pedaal hetzelfde verhaal. Aha, dáár ligt het dus aan ! 
De schroefdraad van beide pedalen werden in het vet gezet en daarna opnieuw gemonteerd en voilà : geen getik meer, lekker stil verder kunnen rijden !



Km-stand : 2.925

vrijdag 15 april 2011

Ontluchten achterrem

Na een paar wintermaanden stil te hebben gestaan, heb ik inmiddels weer een paar ritjes gemaakt. Het viel me onlangs op dat de remhendel van de achterrem tot helemaal tegen het stuur kon worden getrokken, hoog tijd om te ontluchten. Omdat mijn remgrepen omhoog staan en niet horizontaal, moest ik  een keer opnieuw langskomen bij de fietsenmaker, hetgeen ik vandaag heb gedaan. De remgreep werd horizontaal gedraaid en toen bleek er en nog nauwelijks remvloeistof in het reservoir te zitten. Het werd kundig bijgevuld en ontlucht, zodat de achterrem weer naar behoren werkt. 

Het achterspatbord werd inmiddels toch maar weer verwijderd. Het blééf maar rammelen achter mijn hoofd, iets waar ik me vreeslijk aan ergerde. 
Nu dus weer zonder, stiller en mooier.

Km-stand : 2.740